Studentmorsan stressar

Det är lite mycket plugg nu. Det är ganska mycket plugg nu. Det är mycket plugg nu. Det är orimligt mycket plugg. Det är inte bara orimligt mycket plugg nu, det är så ofantligtextremtkatastrofdåligt planerat från universitetets sida. Men vi ska vara tacksamma, för det var mycket sämre planerat förra gången kursen gick, och bara så att vi vet, så är det MYCKET jobbigare att plugga chalmers. Bara så vi vet.
 
ca 400 sidor text på en vecka. Det låter kanske inte så mycket, men tillåt mig att räkna ut det här åt er:
 
400 sidor text och 40 timmar/arbetsvecka, måndag till fredag.
Måndag går bort, för då examineras föregående kurs och nuvarande kurs har ej börjat. Minus 8 timmar.
 
400 sidor text och 32 timmar kvar.
Fredag går bort för då examineras vi på de 400 sidorna text som alltså måste vara lästa tills dess. Minus åtta timmar.
 
400 sidor text och 24 timmar kvar.
På tisdag och onsdag är det föreläsningar/seminarier 9.00-16.00. Minus 14 timmar.
 
400 sidor text och 10 timmar kvar.
På torsdag är det en gruppuppgift 13.00-15.00. Minus 2 timmar.
 
400 sidor text och bara 8 timmar kvar.
8 timmar = 50 sidor/timme
 
50 sidor/timme = ca 1 sida/minut (0,8 sidor/minut för att vara mer exakt. En sida tar ca 1.5 minuter att läsa exklusive att tänka, reflektera, anteckna och ev. diskutera litteraturen)
 
Men visst, om jag läser skitsnabbt så kanske det går. Men dessvärre ska jag inte bara läsa. Till på fredag ska jag också ha valt ett ämne att diskutera i den skriftliga examinationen, funderat ut och skrivit ner argument/reflektioner kring det för att kunna presentera det för de andra kursdeltagarna. Själva den skriftliga examinationen ska lämnas in på måndag om en vecka. Ja, man vad bra. En hel vecka på oss. Mm, fast hela nästa vecka är vi på studieresa i Norge med aktiviteter hela dagarna. Men vi får fram till kl 15 på oss på måndagen (som egentligen är en kompensationsledig dag för att vi är på en annan studieresa över helg längre fram i kursen), "så att ni kan slappa på eftermiddagen". Tack vad snällt. 
 
Ja, men du får väl skumläsa, tänker du kanske då. Mm, visst. Jag SKUMLÄSER jättegärna NORSK grammatik, språksociologi och språkhistoria. Verkligen. Jättebra litteratur att skumläsa. Verkligen. KJEMPEGREIT. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0