Studentmorsan oroar sig

Vi hade egentligen tänkt vänta med att flytta Lilleputtens säng till hans rum. Det händer mycket i oktober och november, schemamässigt, med mycket barnvaktande (tack farmor och mormor!) och lite andra rutinförändringar. Dessutom tränar sig Lilleputten för fullt på att stå själv och det dröjer nog inte länge innan han vågar sig på att ta några steg! Men alla små förändringar för oss stora är ganska stora förändringar för en liten. Vi tänkte helt enkelt vänta med att dessutom försöka vänja honom vid att sova i eget rum. 
 
Men så blev det alltså inte. Varför inte det då? Jo... alltså... för att hans dumma mamma skulle testa att möblera hans rum och var tvungen att flytta in spjälsängen dit för att få "ett helhetsintryck". Så när Lilleputt somnade bredvid mig i den stora sängen så var jag ju tvungen att gå in och lägga honom i hans säng. I hans rum. Alldeles ensam. I mörkret. Och nu vågar vi inte flytta på honom. 
 
Och så gick det alltså till när Lilleputten fick testa på att sova i eget rum för första gången.
 
 

Studentmorsan luffar

Jag: "Kan vi inte hitta på något kul!"
 
Sambo: "Vaddå för kul?"
 
Jag: "Typ, jag vet inte, dra någonstans? Tågluffa i Sverige eller nåt!"
 
Sambo: "Tåget står just nu stilla i väntan på ett mötande tåg. På grund av signalfel är tåget försenat. Beräknad ankomst tid är någon gång nästa vecka. Mina damer och herrar, den ambulerande serveringsvagnen kommer att följa med till Båstad, därefter sker det alltså ingen servering ombord på tåget"
 
Jag: "I get your point"

Studentmorsan stressar

Det är lite mycket plugg nu. Det är ganska mycket plugg nu. Det är mycket plugg nu. Det är orimligt mycket plugg. Det är inte bara orimligt mycket plugg nu, det är så ofantligtextremtkatastrofdåligt planerat från universitetets sida. Men vi ska vara tacksamma, för det var mycket sämre planerat förra gången kursen gick, och bara så att vi vet, så är det MYCKET jobbigare att plugga chalmers. Bara så vi vet.
 
ca 400 sidor text på en vecka. Det låter kanske inte så mycket, men tillåt mig att räkna ut det här åt er:
 
400 sidor text och 40 timmar/arbetsvecka, måndag till fredag.
Måndag går bort, för då examineras föregående kurs och nuvarande kurs har ej börjat. Minus 8 timmar.
 
400 sidor text och 32 timmar kvar.
Fredag går bort för då examineras vi på de 400 sidorna text som alltså måste vara lästa tills dess. Minus åtta timmar.
 
400 sidor text och 24 timmar kvar.
På tisdag och onsdag är det föreläsningar/seminarier 9.00-16.00. Minus 14 timmar.
 
400 sidor text och 10 timmar kvar.
På torsdag är det en gruppuppgift 13.00-15.00. Minus 2 timmar.
 
400 sidor text och bara 8 timmar kvar.
8 timmar = 50 sidor/timme
 
50 sidor/timme = ca 1 sida/minut (0,8 sidor/minut för att vara mer exakt. En sida tar ca 1.5 minuter att läsa exklusive att tänka, reflektera, anteckna och ev. diskutera litteraturen)
 
Men visst, om jag läser skitsnabbt så kanske det går. Men dessvärre ska jag inte bara läsa. Till på fredag ska jag också ha valt ett ämne att diskutera i den skriftliga examinationen, funderat ut och skrivit ner argument/reflektioner kring det för att kunna presentera det för de andra kursdeltagarna. Själva den skriftliga examinationen ska lämnas in på måndag om en vecka. Ja, man vad bra. En hel vecka på oss. Mm, fast hela nästa vecka är vi på studieresa i Norge med aktiviteter hela dagarna. Men vi får fram till kl 15 på oss på måndagen (som egentligen är en kompensationsledig dag för att vi är på en annan studieresa över helg längre fram i kursen), "så att ni kan slappa på eftermiddagen". Tack vad snällt. 
 
Ja, men du får väl skumläsa, tänker du kanske då. Mm, visst. Jag SKUMLÄSER jättegärna NORSK grammatik, språksociologi och språkhistoria. Verkligen. Jättebra litteratur att skumläsa. Verkligen. KJEMPEGREIT. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0